Skip links

Om oss

Vi er FAM Vekst

Selskapets/Vårt mål er å være en foretrukken partner for små og mellomstore selskaper som ønsker å vokse og skape større verdi. Vi investerer i gode selskaper i vekstbransjer. Vår investeringsfilosofi baserer seg på teamets omfattende erfaring knyttet til vekstreiser i små, mellomstore og børsnoterte selskaper. Vårt investeringsmandat er fleksibelt.

Vi ønsker å være en aktiv eier i våre porteføljeselskaper gjennom styrerepresentasjon og aktiv involvering i driften der teamet har kompetanse og erfaring. Vi jobber med å utvikle små og mellomstore selskaper gjennom organisk vekst, kjøp og fusjoner, til en størrelse og posisjon hvor selskapet kan realiseres til en høyere verdi. Dette gjør vi gjennom partnerskap med eiere og ledelse i de selskapene vi investerer i. Teamets bakgrunn er variert og spenner fra salg, markedsføring, drift og ledelse i vekstselskaper, strategi og struktur samt styrearbeid i store og mindre selskaper og bransjer.

Teamet

Teamet består av to partnere og eiere. De etablerte FAM Vekst i 2019. Selskapet består av Erik Frydenberg og Ståle Angel, som sammen kan vise til lang og variert erfaring fra nordiske selskaper innenfor handel, tjenester, sport, merkevare og finans.

Erfaring og kompetanse

Teamet har betydelig erfaring og kompetanse knyttet til:
– startups
– drift og ledelse av virksomheter i sterk vekst
– kjøp og salg av større og mindre virksomheter
– etablering av organisasjon, struktur og rapportering for selskaper
Teamet har også betydelig erfaring fra styrearbeid i store og mellomstore nordiske selskaper med både finansielle og industrielle eiere.

Ståle Angel

Partner

Ståle Angel har økonomiutdannelse fra Distriktshøyskolen i Halden og har studert økonomi og ledelse ved IMD .

Ståle har salgs- og markedsføringserfaring fra lederjobber i Jordan AS, Tomten AS og Johnson & Johnson AB i Stockholm. Videre har han 7 års erfaring som direktør i Manpower AS hvor han bygget opp en Skandinavisk virksomhet innen outsourcing av salg og markedsfunksjoner. Ståle ledet videre BRIO AS i Norge, samt BRIO AB’s retail virksomhet i Norge, Sverige og Polen. Fra 2002 ledet han ELIXIA Nordic i 11 år gjennom 3 ulike Private Equity eiere og 2 meget suksessfulle salg. I de siste årene har Ståle jobbet med oppstart av nye selskaper, samt som styremedlem og styreleder for flere store og mellomstore selskaper.

Kjernekompetanse og erfaring

  • Utvikling av gründerselskaper
  • Oppstart av selskaper
  • Oppkjøp og salg
  • Ledelse
  • Styrearbeid

Erik Frydenberg

Partner

Erik Frydenberg er utdannet siviløkonom fra universitetet i Karlstad og har over 20-års erfaring som toppleder i ulike bransjer.

Erik har bakgrunn fra revisjon og økonomi og har jobbet som CFO i børsnoterte EverCom Network (1998-2000) og ELIXIA Nordic AS, gjennom tre ulike PE fond (2002-2014) Erik har også jobbet som CEO i PE eide Life Europe (2016-2017) frem til dette ble solgt. Han har også vært med på flere oppstartsbedrifter. Eriks kjernekompetanse er knyttet til vekstbedrifter og her særlig økonomisk kontroll, finansiering, kjøp og salg av selskaper.

Kjernekompetanse og erfaring

  • Økonomi og finans
  • Vekstselskaper
  • Omstrukturering
  • Kjøp og salg av selskaper
  • Styrearbeid